Iemand aansprakelijk stellen bij letselschade

Stappenplan letselschade

Als u door toedoen van een ander letselschade oploopt, wilt u waarschijnlijk dat deze volledig en maximaal wordt vergoed. Daarvoor is het ten eerste nodig om iemand aansprakelijk te stellen voor uw letselschade, dat wil zeggen degene die daarvoor verantwoordelijk is. Als u letselschade oploopt, zorg er dan ook altijd voor dat u meteen medische hulp inschakelt en in ieder geval uw huisarts bezoekt. De aansprakelijke partij of diens verzekeraar zal anders kunnen betwisten dat uw schade door het ongeval is veroorzaakt.

Iemand aansprakelijk laten stellen door een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade

Vervolgens is het van belang dat u zo snel mogelijk een ervaren en in uw letselschade gespecialiseerde advocaat inschakelt.

Als uw gespecialiseerde letselschadeadvocaat constateert dat hij iemand aansprakelijk kan stellen voor uw letselschade, dan zal hij die persoon/personen hiervoor aansprakelijk stellen. Als de aansprakelijke partij of diens verzekeraar vervolgens de aansprakelijkheid erkent, dan zal uw letselschadeadvocaat uw schadeposten in kaart brengen, deze waar nodig berekenen en ze vervolgens bij de aansprakelijke partij of diens verzekeraar claimen.

Soms kan ook de eigen verzekeraar van het slachtoffer tot schadevergoeding worden aangesproken, d.w.z. als er sprake is van een zogenoemde first party-verzekering. Dit is een verzekering die het slachtoffer ten behoeve van zichzelf is aangegaan. Onze gespecialiseerde en ervaren letselschadeadvocaten zullen dit voor u uitzoeken. Als dat nodig is zal de letselschadeadvocaat die uw zaak behandelt uw eigen verzekeraar aansprakelijk stellen voor uw letselschade, dat wil zeggen als hij daarvoor niemand anders aansprakelijk kan stellen.

Een letselschadezaak kan pas worden afgewikkeld zodra er een medische eindtoestand is bereikt, dat wil zeggen zodra het slachtoffer volledig is hersteld of verder herstel niet meer valt te verwachten. Een medisch adviseur of medisch deskundige kan beoordelen of er sprake is van een medische eindtoestand.

Iemand aansprakelijk stellen bij een minderjarige met letselschade

Overigens kan er bij minderjarigen met letselschade veelal pas definitief worden afgewikkeld zodra de minderjarige volwassen is. Tot aan de volwassenheid worden dan periodieke betalingen verricht door de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Kinderen zijn namelijk nog volop in ontwikkeling. Met name bij jonge kinderen valt doorgaans niet te voorspellen hoe het kind zich zal ontwikkelen.

Als bij een minderjarige toch definitief wordt afgewikkeld, dan is het o.a. van belang dat in de uiteindelijke vaststellingsovereenkomst voorbehouden worden opgenomen ter zake van toekomstige, onzekere risico’s. Zodoende kan hierop worden terugkomen als het risico zich onverhoopt voordoet. De aansprakelijke partij of diens verzekeraar zal de daarmee gepaard gaande schade dan alsnog moeten vergoeden.

Onze ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaten weten welke juridische stappen in uw geval het beste kunnen worden ondernomen om iemand aansprakelijk te stellen voor uw letselschade.

De Letselschade Helpdesk helpt u graag. Voor gratis en pro deo rechtshulp of advies verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen. Zodoende kunnen wij beoordelen welke gespecialiseerde letselschadeadvocaat binnen ons netwerk het meest geschikt is om uw zaak te behandelen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier zal er binnen één werkdag contact met u worden opgenomen voor een gratis advies.

Aanmeldformulier

Vul het aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk in.
Binnen 24 uur zullen wij contact met u opnemen.

  • Gegevens ongeval

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Uw gegevens

    Met het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met de inhoud van onze privacy policy en disclaimer en het opslaan en verwerken van de door jou opgegeven gegevens zoals aangegeven in onze privacy policy.

Samenwerken?

Wilt u als letselschadeadvocaat met ons samenwerken? Klik rechts dan op het aanvraagformulier. Als wij binnen uw regio onvoldoende advocaten beschikbaar hebben, dan zullen wij vervolgens contact met u opnemen.

Interessante artikelen

Letselschade, het is de meest complexe vorm van schade die er is. Waarom kiezen voor een advocaat in plaats van een jurist of belanghartiger?