Kosten advocaat letselschade

Kosten advocaat letselschade

Wat zijn de kosten van een advocaat bij letselschade? Onze hulp is gratis en de ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaten met wie wij samenwerken verrichten hun werkzaamheden voor slachtoffers gratis en pro deo.

Onze advocaten verrichten hun werkzaamheden gratis als de aansprakelijkheid vaststaat of is vastgesteld door de rechter. De verzekeraar van de aansprakelijke partij is dan namelijk verplicht de advocaatkosten te vergoeden.

Kosten pro deo advocaat bij letselschade

In andere gevallen kan de advocaat een toevoeging (= door de overheid gefinancierde rechtshulp) voor u aanvragen. Dit noemt men ook wel pro deo rechtshulp. U betaalt dan een eenmalige eigen bijdrage aan de advocaat voor zijn/haar werkzaamheden. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen. Op de website van de  overheid www.rechtsbijstand.nl kunt u zelf checken of u in aanmerking komt voor een toevoeging. Overigens hoeven slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven geen eigen bijdrage te betalen als zij in aanmerking komen voor een toevoeging.

Nota bene: alleen advocaten mogen een toevoeging aanvragen. Iemand die slechts jurist is, mag dat niet, want juristen mogen zich niet inschrijven bij de Raad voor Rechtsbijstand. De overheid vergoedt namelijk alleen rechtshulp als de belangenbehartiger of rechtshulpverlener aan heel opleidings- en kwaliteitseisen voldoet, waardoor alleen advocaten een toevoeging kunnen aanvragen.

Mocht de advocaat de kosten voor rechtsbijstand niet kunnen verhalen op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar en u evenmin in aanmerking komen voor een pro deo advocaat, dan zal de advocaat duidelijke prijsafspraken met u maken. U weet daardoor altijd waar u aan toe bent. Het eerste adviesgesprek is bovendien altijd gratis bij de advocaten die tot ons netwerk behoren.

De Letselschade Helpdesk helpt u graag. Voor gratis en pro deo rechtshulp of advies verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen. Zodoende kunnen wij beoordelen welke gespecialiseerde letselschadeadvocaat binnen ons netwerk het meest geschikt is om uw zaak te behandelen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier zal er binnen één werkdag contact met u worden opgenomen voor een gratis advies.

Aanmeldformulier

Vul het aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk in.
Binnen 24 uur zullen wij contact met u opnemen.

  • Gegevens ongeval

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Uw gegevens

    Met het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met de inhoud van onze privacy policy en disclaimer en het opslaan en verwerken van de door jou opgegeven gegevens zoals aangegeven in onze privacy policy.

Samenwerken?

Wilt u als letselschadeadvocaat met ons samenwerken? Klik rechts dan op het aanvraagformulier. Als wij binnen uw regio onvoldoende advocaten beschikbaar hebben, dan zullen wij vervolgens contact met u opnemen.

Interessante artikelen

Letselschade, het is de meest complexe vorm van schade die er is. Waarom kiezen voor een advocaat in plaats van een jurist of belanghartiger?