Kwaliteitsslag bij letselschade

Kwaliteitsslag bij letselschade

De Letselschade Helpdesk is opgericht om een kwaliteitsslag te maken bij de behandeling van letselschadezaken. Deze kwaliteitsslag is nodig, want in de letselschadebranche zijn helaas veel juristen en experts werkzaam die onvoldoende kennis en ervaring hebben wat betreft de behandeling van letselschadezaken.

Iedereen mag zich jurist noemen, want het is geen beschermde titel. En iedereen mag een letselschadejuristenkantoor of letselschadebureau oprichten. Soms profileert een kantoor van letselschadejuristen, letselschadespecialisten of letselschade-experts zich op social media ten onrechte als advocatenkantoor. Het is dus erg uitkijken in de letselschadebranche. Soms hebben letselschadejuristen wel een meestertitel voor hun naam, maar zijn ze geen advocaat en hebben ze geen specialistische opleiding Personenschade op postdoctoraal niveau voltooid. In Nederland kan men een dergelijke opleiding uitsluitend bij de Grotius Academie volgen. Alle letselschadeadvocaten met wie wij samenwerken hebben deze postdoctorale LSA Grotius specialisatieopleiding Personenschade voltooid. Dit is de allerhoogste specialisatieopleiding op het gebied van letselschade in Nederland.

Kwaliteitsslag bij de behandeling van letselschade

Het consumentenprogramma “Radar” van omroep AVROTROS heeft in 2019 en 2020 onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de dienstverlening in letselschadezaken. Zie o.a. de volgende links: https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/extra-leed-letselschadeslachtoffers-door-slechte-afhandeling-schadezaak/ en https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/sancties-en-tuchtrecht-nodig-in-langlopende-letselschadezaken/

Ook het radioprogramma Argos van de VPRO heeft eind 2019 aandacht besteed aan de zorgen over de wildgroei aan juridische letselschadebureaus die onvoldoende juridische kwaliteit leveren. Hierdoor worden slachtoffers gedupeerd. Zie daarvoor de volgende link: https://www.nporadio1.nl/achtergrond/20515-zorgen-over-wildgroei-letselschadebureaus-argos

Wij werken alleen samen met ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaten die de postdoctorale LSA Grotius specialisatieopleiding Personenschade hebben afgerond, want letselschade en overlijdensschade zijn de meest complexe vormen van schade die er zijn. Voor een goede behandeling en afwikkeling daarvan is diepgaande specialistische kennis op hoog niveau onontbeerlijk. Er moet o.a. rekening worden gehouden met (complexe) fiscale aspecten, causaliteitskwesties en (toekomstig) inkomstenverlies.

Zodoende wordt maximale juridische kwaliteit zoveel mogelijk gewaarborgd, om te voorkomen dat slachtoffers hun schade niet volledig vergoed krijgen. De Letselschade Helpdesk gaat hiermee zelfs verder dan de kwaliteits- en opleidingseisen van de juridische beroepsorganisaties en is daarmee hét Landelijke Keurmerk voor Letselschade.

De Letselschade Helpdesk helpt u graag. Voor gratis en pro deo rechtshulp en advies verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen. Zodoende kunnen wij beoordelen welke gespecialiseerde letselschadeadvocaat binnen ons netwerk het meest geschikt is om uw zaak te behandelen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier zal er binnen één werkdag contact met u worden opgenomen voor een gratis advies.