Letselschade buitenland

Letselschade buitenland

U kunt in het buitenland letsel oplopen. Bijvoorbeeld als u er met uw auto aan het verkeer deelneemt. Of als u een georganiseerde reis hebt geboekt bij een reisorganisatie en de bus waarin u zit een verkeersongeluk krijgt. In het laatste geval kan de reisorganisatie aansprakelijk zijn voor uw letselschade. Als u in het buitenland letselschade oploopt, zal eerst moeten worden uitgezocht welk recht van toepassing is. Onze advocaten zullen dan voor u gaan uitzoeken of Nederlands recht van toepassing is. Want elk land kent zijn eigen rechtsregels. Als uit dit onderzoek blijkt dat Nederlands recht van toepassing is, dan kunnen ze u helpen bij het claimen van uw letselschade.

Letselschade als automobilist in het buitenland

Jaarlijks krijgen veel Nederlandse automobilisten een verkeersongeluk in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Ook krijgen Nederlanders die in een grensregio wonen wel eens te maken met een verkeersongeval als ze over de grens boodschappen gaan doen. Als u als automobilist bij een verkeersongeluk in het buitenland gewond raakt, is meestal het recht van toepassing van het land waar het verkeersongeluk heeft plaatsgevonden. Dit is slechts anders bij een aanrijding tussen twee Nederlandse voertuigen. In dat geval is Nederlands recht van toepassing.

Een letselschadezaak met internationale aspecten vergt expertise, zodat u als slachtoffer zo goed mogelijk wordt geholpen bij het verhalen van uw schade op de aansprakelijke partij. Een in internationale ongevallen gespecialiseerde advocaat zal voor u uitzoeken welke juridische stappen dan in uw geval het beste kunnen worden ondernomen.

De Letselschade Helpdesk helpt u graag. Voor gratis en pro deo rechtshulp of advies verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen. Zodoende kunnen wij beoordelen welke gespecialiseerde letselschadeadvocaat binnen ons netwerk het meest geschikt is om uw zaak te behandelen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier zal er binnen één werkdag contact met u worden opgenomen voor een gratis advies.