Letselschade door een ongeluk

Letselschade door een ongeluk

Vaak ontstaat letselschade door een ongeluk. Daarbij valt te denken aan een aanrijding. U loopt bijvoorbeeld over straat en wordt aangereden door een auto of fiets. Of u rijdt met uw auto of fiets op een openbare weg, die gebrekkig blijkt te zijn, waardoor een ongeval wordt veroorzaakt. Of iemand duwt u, waardoor u valt en letsel oploopt. U kunt daardoor zowel materiële als psychische schade oplopen.

Wat te doen bij letselschade door een ongeluk?

Als u letselschade oploopt, doet u er verstandig aan om zo spoedig mogelijk een ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaat in te schakelen. Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat kan voor u uitzoeken of u de schade kunt verhalen op de partij die de schade heeft veroorzaakt. Ook iemand die de schade niet zelf heeft veroorzaakt kan daarvoor aansprakelijk zijn, omdat hij een bepaalde hoedanigheid bezit. Zo is de bezitter van een opstal aansprakelijk voor de door de opstal veroorzaakte schade. En een gezaghebbende ouder is doorgaans aansprakelijk voor de schade die zijn kind heeft veroorzaakt. Een werkgever is meestal aansprakelijk voor de schade die zijn werknemer heeft toegebracht aan een andere werknemer of aan een derde.

Doorgaans betaalt de verzekeraar van de aansprakelijke partij de letselschade van het slachtoffer, maar deze zal er natuurlijk alles aan willen doen om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Een ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaat kan dan zo nodig voor u bij alle Rechtbanken en Gerechtshoven procederen; alleen advocaten hebben die bevoegdheid. De aansprakelijke verzekeraar is ook verplicht de advocaatkosten te betalen. Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat neemt u dus al uw zorgen uit handen en zal al uw letselschade voor u verhalen op de aansprakelijke partij.

De Letselschade Helpdesk helpt u graag. Voor gratis en pro deo rechtshulp of advies verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen. Zodoende kunnen wij beoordelen welke gespecialiseerde letselschadeadvocaat binnen ons netwerk het meest geschikt is om uw zaak te behandelen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier zal er binnen één werkdag contact met u worden opgenomen voor een gratis advies.

Aanmeldformulier

Vul het aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk in.
Binnen 24 uur zullen wij contact met u opnemen.

  • Gegevens ongeval

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Uw gegevens

    Met het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met de inhoud van onze privacy policy en disclaimer en het opslaan en verwerken van de door jou opgegeven gegevens zoals aangegeven in onze privacy policy.

Samenwerken?

Wilt u als letselschadeadvocaat met ons samenwerken? Klik rechts dan op het aanvraagformulier. Als wij binnen uw regio onvoldoende advocaten beschikbaar hebben, dan zullen wij vervolgens contact met u opnemen.

Interessante artikelen

Letselschade, het is de meest complexe vorm van schade die er is. Waarom kiezen voor een advocaat in plaats van een jurist of belanghartiger?