Materiële schade

Materiële schade

De schadeposten die bij letselschade moeten worden vergoed zijn divers en talrijk. Van geval tot geval dient bekeken te worden welke schadeposten er zijn; dat is maatwerk. De schade bestaat uit materiële en immateriële schade.

Materiële schade of vermogensschade

Materiële schade wordt ook wel vermogensschade genoemd. Het betreft vergoeding van kosten die het slachtoffer al heeft gemaakt en vergoeding van toekomstige kosten en schade. Het in kaart brengen van de toekomstige kosten en schade is doorgaans het ingewikkeldst, aangezien men daarvoor een inschatting moet maken van een toekomstige, hypothetische (dus nog onbekende) situatie. Welke carrière zou het slachtoffer zonder het ongeval hebben doorlopen? Hoeveel uren huishoudelijke hulp heeft hij in de toekomst nodig? Om deze schade en kosten in kaart te kunnen brengen, moet dikwijls ook advies worden gevraagd aan andere deskundigen dan alleen een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Bijvoorbeeld een medisch expert, een rekenkundige, een bedrijfseconoom (d.w.z. als het slachtoffer een bedrijf heeft) en/of een arbeidsdeskundige.

Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat brengt uw schade volledig in kaart en zal de partij die deze heeft veroorzaakt hiervoor aansprakelijk stellen. Na erkenning van de aansprakelijkheid of vaststelling van de aansprakelijkheid door de rechter – zo nodig kan uw advocaat daarvoor een gerechtelijke procedure aanhangig maken bij de Rechtbank, want alleen advocaten zijn daartoe bevoegd – dient al uw schade te worden vergoed door de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

De Letselschade Helpdesk helpt u graag. Voor gratis en pro deo rechtshulp of advies verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen. Zodoende kunnen wij beoordelen welke ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaat binnen ons netwerk het meest geschikt is om uw zaak te behandelen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier zal er binnen één werkdag contact met u worden opgenomen voor een gratis advies.

Aanmeldformulier

Vul het aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk in.
Binnen 24 uur zullen wij contact met u opnemen.

  • Gegevens ongeval

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Uw gegevens

    Met het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met de inhoud van onze privacy policy en disclaimer en het opslaan en verwerken van de door jou opgegeven gegevens zoals aangegeven in onze privacy policy.

Samenwerken?

Wilt u als letselschadeadvocaat met ons samenwerken? Klik rechts dan op het aanvraagformulier. Als wij binnen uw regio onvoldoende advocaten beschikbaar hebben, dan zullen wij vervolgens contact met u opnemen.

Interessante artikelen

Letselschade, het is de meest complexe vorm van schade die er is. Waarom kiezen voor een advocaat in plaats van een jurist of belanghartiger?