Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Een schadeverzekering inzittenden (ook wel SVI genoemd) kan aanvullend bij de autoverzekering worden afgesloten. De schadeverzekering inzittenden dekt de schade van de bestuurder en de passagier van het verzekerde motorrijtuig. Zelfs als de schade door eigen schuld van de bestuurder en/of een eenzijdig ongeval is ontstaan.

De schadeverzekering inzittenden is een zogenoemde ‘first party’-verzekering. Een kenmerk daarvan is dat afwikkeling van uw schade plaatsvindt via uw eigen polis, zonder dat een discussie nodig is met de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

Omvang dekking schadeverzekering inzittenden

De omvang van de dekking van de schadeverzekering inzittenden is te vinden in de verzekeringsovereenkomst en de daarbij behorende polisvoorwaarden. Het slachtoffer en diens verzekeraar bepalen deze daarin zelf. Ook de advocaatkosten en kosten voor benodigd medisch advies worden bijna altijd gedekt. Als dat niet volledig het geval is, kan er jurisprudentie worden aangehaald op grond waarvan de verzekeraar deze moet vergoeden.

Een in letselschade gespecialiseerde advocaat kan u helpen bij het claimen van uw schade en deze voor u in kaart brengen en berekenen. Als de aansprakelijke partij niet verzekerd blijkt te zijn voor de letselschade die hij/zij u heeft toegebracht of als er geen aansprakelijke partij is omdat de letselschade door uw eigen schuld of een stuurfout is veroorzaakt, kan uw advocaat voor u beoordelen of uw letselschade wellicht door uw eigen schadeverzekering inzittenden wordt gedekt.

Ook als u als bestuurder van een motorrijtuig letselschade in het buitenland hebt opgelopen kunt u een beroep doen op uw eigen schadeverzekering inzittenden voor de dekking van uw letselschade. Dat kan met name van belang zijn als blijkt dat buitenlands recht van toepassing is op het ongeval. U kunt dan simpelweg een Nederlandse letselschadeadvocaat in de arm nemen. Uw letselschade wordt dan volgens het Nederlandse recht afgewikkeld via uw eigen polis. U hoeft dan dus geen advocaat in te schakelen in het buitenland.

De Letselschade Helpdesk helpt u graag. Voor gratis en pro deo rechtshulp of advies verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen. Zodoende kunnen wij beoordelen welke ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaat binnen ons netwerk het meest geschikt is om uw zaak te behandelen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier zal er binnen één werkdag contact met u worden opgenomen voor een gratis advies.