Wat is letselschade?

Wat is letselschade?

Letselschade is de meest complexe vorm van schade die er is, want er moet o.a. rekening worden gehouden met toekomstig inkomensverlies en complexe fiscale aspecten.

Letselschade kan ontstaan als gevolg van een ongeval of incident. Voorbeelden zijn een bedrijfsongeval, een verkeersongeval, een sport- en spelsituatie, schade door een gebrekkige weg of opstal, schade door een gebrekkig product of schade veroorzaakt door dieren.

Wat te doen bij letselschade?

Als u letselschade oploopt, is het van groot belang dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Hij of zij kan u goed informeren over de te zetten juridische stappen. Goede rechtsbijstand is nodig om bijvoorbeeld te voorkomen dat de aansprakelijke partij of diens verzekeraar het causaal verband tussen het ongeval en uw schade onterecht gaat betwisten.

Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat zal ervoor zorgen dat u uw letselschade volledig vergoed krijgt. Hij of zij zal een claim voor u indienen bij de aansprakelijke partij, diens verzekeraar of uw eigen verzekeraar.

Na erkenning van de aansprakelijkheid of vaststelling van de aansprakelijkheid door de rechter zal uw advocaat ervoor zorgen dat u uw letselschade maximaal vergoed krijgt. Zo nodig kan uw advocaat daarvoor een gerechtelijke procedure aanhangig maken bij zowel de Rechtbank als het Gerechtshof, want alleen advocaten zijn daartoe bevoegd.

Uitgangspunt is dat alle schade van het slachtoffer waarvoor hij niet zelf verantwoordelijk is, vergoed moet worden. De schadeposten waarvan vergoeding kan worden gevraagd verschillen van geval tot geval.

Een in letselschade gespecialiseerde advocaat is op de hoogte van deze regels en weet hoe deze worden toegepast. Hij of zij zal uw schade volledig voor u in kaart brengen en claimen bij de aansprakelijke partij(en).

De Letselschade Helpdesk helpt u graag. Voor gratis en pro deo rechtshulp of advies verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen. Zodoende kunnen wij beoordelen welke ervaren en gespecialiseerde letselschadeadvocaat binnen ons netwerk het meest geschikt is om uw zaak te behandelen. Na het versturen van het aanmeldingsformulier zal er binnen één werkdag contact met u worden opgenomen voor een gratis advies.

Aanmeldformulier

Vul het aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk in.
Binnen 24 uur zullen wij contact met u opnemen.

  • Gegevens ongeval

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Uw gegevens

    Met het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met de inhoud van onze privacy policy en disclaimer en het opslaan en verwerken van de door jou opgegeven gegevens zoals aangegeven in onze privacy policy.

Samenwerken?

Wilt u als letselschadeadvocaat met ons samenwerken? Klik rechts dan op het aanvraagformulier. Als wij binnen uw regio onvoldoende advocaten beschikbaar hebben, dan zullen wij vervolgens contact met u opnemen.

Interessante artikelen

Letselschade, het is de meest complexe vorm van schade die er is. Waarom kiezen voor een advocaat in plaats van een jurist of belanghartiger?